Lauge risikerer at miste EM

Rasmus Lauge, der tidligere har slået sine folder hos Bjerringbro-Silkeborg er ude i minimum 8 uger med en korsbåndsskade. Det kan koster deltagelsen ved EM på hjemmebane i januar.

Ved weekendens Golden League-stævne i Norge blev Rasmus Lauge skadet i kampen mod Kroatien lørdag. Mandag formiddag var Rasmus Lauge, der har fået sin håndboldopdragelse i Bjerringbro-Silkeborg og nu spiller i THW Kiel, igennem en MR-scanning hjemme i Kiel. En undersøgelse, der viste, at han hans bagerste korsbånd i højre knæ er delvist revet over.

- Vi bliver nødt til at se i de kommende uger, om der vil opstå komplikationer. Han vil som minimum være ude i otte uger. Vi kan intet sige om EM endnu, det vil de kommende uger fortælle os, siger Dr. Detlev Brandecker, der er klublæge i THW Kiel til tv2.dk.

Ben i skinne

Rasmus Lauge skal i de kommende fire uger holde knæet i ro i en skinne, før han kan begynde et specielt genoptræningsprogram. Ifølge klublægen er det udelukket, at Rasmus Lauge kommer på banen før jul, men hvis genoptræningen forløber planmæssigt vil han kunne være med i kampen om en plads i den danske EM-trup.

EM spilles i Herning, Aarhus, Odense og Brøndby. Slutrunden begynder den 12. januar og slutter den 26. januar.