Lastbiler kører på gas i stedet for diesel

30 lastbiler, der blandt andet skal køre med affald i Skive og Ringkøbing-Skjern Kommuner, skal fremover køre på naturgas i stedet for diesel

Ringkoebing-Skjern_Kommune.jpg

Danmark halter gevaldigt bagefter andre EU-lande, USA og Asien, når det handler om at få lastbiler til at køre på naturgas frem for diesel.

Men nu sender Skive og Ringkøbing-Skjern Kommuner i samarbejde med HMN-koncernen 30 lastbiler på gaden, der kører på naturgas.

Der er tale om fire gasdrevne skraldebiler og 26 almindelige lastbiler. Og da en del af dem skal køre i Tarm og omegn, bygger HMN-koncernen en gastankstation syd for byen.

Mindre forurening og CO2-udledning

Ifølge Energistyrelsen er fordelene ved naturgas blandt andet, at forureningen med partikler samt CO2-udledningen er mindre sammenlignet med diesel og benzin.

- Når de kan i Sverige og Tyskland, så må vi også kunne herhjemme. Vi håber, at de ting, vi nu sætter i værk, kan give inspiration og fjerne den usikkerhed om gasdrevne lastbiler, som der er i Danmark, siger Susanne Juhl, direktør for HMN-koncernen til Ritzau.

HMN-koncernen ejes i fællesskab af 57 kommuner i Midtjylland, Nordjylland og hovedstadsområdet.

- Danmark er allerede så småt i gang med personbiler på naturgas. Men det er først nu, at vi får lastbiler over på gas. De 30 lastbiler lyder måske ikke umiddelbart af så meget, men dette er blot de første skridt, vurderer Susanne Juhl.