Låsby-Svendsen konkurs

79-årige Jens Peter Svendsen er erklæret konkurs i retten i Viborg. Han har ikke betalt sin 43 mio. kroner store gæld til SKAT.

Laasby Svendsen.jpg

79-årige Jens Peter Svendsen er erklæret konkurs i retten i Viborg. Siden 2003 har han hverken afleveret selvangivelser eller betalt sin gæld til SKAT på 43 mio. kr. Det skriver Jyllandsposten. En advokat fra kammeradvokatens kontor har nu overtaget kontrollen med Låsby-Svendsens forretning, som blandt andet omfatter et par hundrede ejendomme, hvoraf en stor del ligger i midt- og vestjylland. Mange af ejendommene står tomme og endnu flere er i meget dårlig stand.

»Når vi er færdige med at gøre regnskabet op, er beløbet meget mindre - 10-15 mio. kr., vil jeg tro. Jeg har mange ejendomme, der kan sælges, og en del af dem er gældfrie, så det skal nok ordne sig. Jeg satte pengene i ejendomme i stedet for at betale skat. Nu bliver nogle af ejendommene solgt, så Skat kan få sine penge,« siger Låsby-Svendsen til Jyllandsposten.

Skat begærede Jens Peter Svendsen konkurs allerede i februar. Men Låsby-Svendsens advokater indbragte Skats krav for Skatteankenævnet og Landsskatteretten, fordi de mener, at Svendsen har tjent langt mindre på at udleje og sælge ejendomme, end Skat påstår. Trods indvendingerne afgjorde skifteretten mandag, at Jens Peter Svendsen er insolvent, og erklærede ham konkurs. Afgørelsen blev straks kæret til Vestre Landsret, men konkursen trådte i kraft med det samme.