Låsby-Svendsen fylder 80

Låsby-Svendsen er erklæret konkurs og skylder op imod 43 millioner i skat. Alligevel havde han råd til at holde kæmpefest.

LaasbySvendsenFest001.jpg

Idag fylder Låsby-Svendsen 80. Og det fejrer han med en kæmpe fest i Tinghallen i Viborg. Og det gør han - selvom han har været i modvind, er blevet erklæret konkurs - og menes at skylde 42 millioner kroner til Skat - og dermed os alle sammen.

Danmarks mest kendte krejler konkurs

Jens Peter Svendsen er måske det største levende bevis på den jyske krejlermentalitet, og er kendt for at handle med alt - men mest af alt nedslidte huse, som han lejer ud. Men i juni i år fik SKAT så øje på krejleren, der ikke siden 2003 har afleveret selvangivelser, og menes at skylde skattevæsenet over 40 millioner kroner. Derfor blev han i skifteretten erklæret konkurs, men det har ikke stoppet LåsbySvendsen. Han handler stadig med huse mens kammeradvokaten forsøger at udrede hans forretning og regne ud hvor meget han skylder.

Fest i Tinghallen med Richard Ragnwald

På trods af milliongæld og konkurs-erklæring fejrer Jens Peter Svendsen sin 80-års fødselsdag med pomp og pragt. Han har lejet Tinghallen og inviteret både venner og fjender. En fest, som kammeradvokaten nu vil kigge efter i sømmene:

 - Det er høj cigarføring. Der er intet der tyder på at han burde være i besiddelse af penge i den størrelsesorden som sådan en fest formodentlig må koste. Så det bliver meget interessant at finde ud af, hvor de penge kommer fra, siger kammeradvokat Boris Frederiksen, der er igang med at udrede Låsby-Svendsens økonomi.