Lars Krarup til finansministeren: Det er en ommer

Hernings borgmester er stærkt utilfreds med, at Claus Hjort Frederiksen først vil forhandle økonomi på flygtningeområdet til sommer.

Lars-Krarup-(V).jpg

- Jeg mener, at der er tale om en ommer. Finansministeren må simpelthen huske, hvad han på skrift lovede Kommunernes Landsforening i september, nemlig at der skulle genforhandles i januar.

Sådan siger Hernings borgmester Lars Krarup om Claus Hjort Frederiksens udmelding om, at han ikke vil forhandle økonomi på flygtningeområdet før til sommer, selvom det ifølge Kommunernes Landsforening var aftalen at gøre det nu.

Lars Krarup finder det urimeligt, at kommunerne, i det han kalder kernen af samfundets største udfordring, bliver sat i en situation, hvor de ikke ved, om kommunerne får de penge, de skal bruge til en god og sikker integration.

Det vil ifølge borgmesteren betyde, at pengene skal findes andre steder på velfærdsområdet i kommunerne. Derfor er det afgørende, at finansministeren indkalder til forhandlinger i januar.

- Jeg synes, det er usympatisk. Flygtninge- og indvandreområdet fylder enormt meget i vores samfund for tiden og vil gøre det i en rum tid frem. Så det skal selvfølgelig tages alvorligt, siger Lars Krarup.

Ifølge dr.dk vurderer KL, at kommunerne mangler mellem to og tre milliarder kroner for at være i stand til at modtage de mange flytninge på tilfredsstillende vis.