Lars Krarup om politiskole-kritik: Ondsindet pladder!

Kritikken af Herning som ny politiskole-kommune sker på et uværdigt niveau, siger Herning-borgmester, Lars Krarup. Han afviser kammerateri.

Når politikere på Christiansborg og i andre midt- og vestjyske kommuner kritiserer placeringen af en ny politiskole i Herning, så sker det på et både uværdigt og ondsindet niveau.

Det mener borgmesteren i favorit-kommunen, Herning.

- Jeg har måttet høre på det her i snart to år. I den tid har vi arbejdet sagligt, fagligt og seriøst på at finde vores bedste argumenter frem og udarbejde det bedste tilbud til regeringen, siger Lars Krarup(V).

Derfor skuffer det Venstre-borgmesteren at både borgmesterkollegaer og Christiansborg-politikere i dag er ude med riven og sige, at Herning altid har været favorit.

- Jeg er da personligt skuffet over, at der er nogle af mine borgmesterkollegaer ikke bakker det her op. Men det må stå for deres egen regning. Dem, der synes, at den her politiskole skulle ligge et andet sted, har på intet tidspunkt spildt chancen for at sige det. Og jeg mener bare, at vi i stedet burde samarbejde og tale med samme stemme for landsdelens skyld.

Afviser kammerateri

Sagen bliver af TV 2’s politiske analytiker, Thomas Funding, beskyldt for at være kammerateri på grund af den stærke forbindelse mellem Lars Karup og statsminister Lars Løkke Rasmussen. Men den køber Krarup ikke.

 

- Jeg synes, det er ondsindet pladder. Det er jo ikke en bananrepublik, vi lever i. Det eneste tidspunkt, hvor statsministeren har haft en rolle i det her, er, da han i sit regeringsgrundlag skrev, at man vil etablere en ny politiskole i Vestdanmark. Men her skrev han jo netop ikke Herning, siger Lars Krarup.

Alle kommuner har derfor haft samme udgangspunkt i kampen om politiskolen. Og her er Herning budt ind med et forslag om en nybygget politiskole på Svanekevej. Et sådan byggeri forventes at stå færdig indenfor 22-26 måneder.

quoteJeg synes, det er ondsindet pladder. Det er jo ikke en bananrepublik, vi lever i.

Lars Krarup, borgmester, Venstre, Herning Kommune

 

I Herning frygter borgmesteren ikke, at den politiske fnidder, der hersker om sagen netop nu, vil forsinke tingene yderligere.

- Det her er en ministerbeslutning. Der bør være fokus på at få betjente uddannet i en fart, og vi står klar, siger han.

Og hvis regeringen vil have skub under processen, så har Lars Krarup endnu et godt tilbud på hånden.

- Vi har ledige bygninger i Handelsskolen fra foråret 2017. Dem må de gerne låne kvit og frit, indtil nybyggeriet står færdigt. 

 

Lars Krarup er glad for, at det ser ud til, at politiskolen nu skal bygges på Svanekevej i Herning