Fast Arbejde

Lars' far startede virksomheden: Hans børn vil ikke overtage

For mere end 50 år siden startede Lars Tornvig Christensens far virksomheden Tornvig Christensen A/S. Men når Lars går på pension, forlader virksomheden familien.

9:08
Foto: Bent Løkke Leth, TV MIDTVEST

Mange virksomheder går i arv i familien. Ejeren af Tornvig Christensen A/S, Lars Tornvig Christensen, købte også firmaet af sin far for over 20 år siden. Der er bare ét problem: Ingen af hans børn har lyst til at tage over.

Virksomheden sælger og vedligeholder industrimaskiner, som blandt andet inkluderer gulvvaskemaskiner, gaffeltrucks med mere. Lars Tornvig Christensen har arbejdet i virksomheden siden 1986, indtil 1990 under sin far.

Men han har været i virksomheden længere end det. Da han var lille, tog hans far ham med på arbejde.

- Jeg har været vant til at køre sammen med min far, siden jeg var helt lille. Og så købte jeg virksomheden for over 20 år siden, siger den nuværende ejer.

Lars Tornvig Christensen har været i virksomheden i lang tid, og han regner også med at være i virksomheden i lang tid endnu.

- Jeg er jo kun et par og 50, og jeg regner med, at jeg nærmest fortsætter, til jeg dejser, siger Lars Tornvig Christensen.

Men på et tidspunkt skal ejeren af virksomheden jo give slip, og for ham er der en del følelser indblandet i det. Han har ikke selv nogen børn, der vil ind i virksomheden, men heldigvis var nogen af de trofaste medarbejdere klar til at købe sig ind.

- Det er da med en del vemod, men omvendt er jeg jo også interesseret i at virksomheden går videre. Jeg har dog ikke selv nogen børn, som i nogen som helst grad er interesseret i at overtage firmaet. Man kan sige, at nu er der taget hul på generationsskiftet i det små, siger ejeren.

Det er den nuværende værkfører, Thomas Fonnesbæk, som har været i virksomheden i 15 år og salgschefen, som har været i virksomheden i over 10 år, der har købt sig ind.

Tornvig Christensen A/S gik tilbage i 1980’erne under finanskrisen konkurs, men de fik hurtigt startet op igen.