Langsom sagsbehandling

Kaj Bank Olsen er så generet af vindmøller på sin minkfarm, at han nu vil flytte den. Men Herning Kommune er længe om at behandle hans sag.

mink090514.jpg

Minkavler Kaj Bank Olsen frygter, at støjen fra vindmøllerne tæt ved hans minkfarm gør dyrene stressede og syge. Derfor har han planer om at flytte både farm og dyr til en helt anden placering - langt væk fra møller. Men den plan er ikke så ligetil.

- Jeg har ikke fået en tilladelse, og det har jeg kæmpet for i snart tre år. Det er ikke rart, og jeg har brugt meget tid på det her, uden held, siger Kaj Bank Olsen.

Herning Kommune er bevidste om Kaj Bank Olsen og hans sag, men de mener ikke, at den er så ligetil.

- Der er mange forhold omkring sådan en tilladelse. Grunden til at Kaj ikke har fået en tilladelse er, at det her er en kompliceret sag, og det er noget der indebærer en masse andre lovgivningsområder og procedurer. Det er det korte svar, siger Hans Eghøj, leder af byggesagsafdelingen, Herning Kommune.

Den forklaring er Kaj Bank Olsen langt fra tilfreds med.

- Jeg synes ikke det er rimeligt. Jeg har ikke noget imod vi skal have møller, og jeg har ikke noget imod at se på dem. Men der skal være plads til os alle sammen. Dyrene skal i hvert fald ikke betale prisen for det. Jeg har den mulighed, at jeg kan sætte mig i min bil og køre væk fra møllerne, men dyrene de bliver tilbage, og det er dem der kommer til at betale prisen, og det kan vi også se nu, siger han.

Hvis Kaj Bank Olsen ikke får tilladelse til at flytte sin minkfarm, så overvejer han at lukke farmen helt.