Langhøj bevarer ligachancer

Langhøj KFUM badminton var her til aften på en svær opgave for at forbedre chancerne for at rykke op i badmintonligaen.

Langhøj KFUM fra Linde tæt på Struer er i seks år rykket op i badmintonrækkerne. Tirsdag aften gjaldt det så den tredje kamp ud af seks mulige om at rykke op i den bedste danske badmintonrække. De første to kampe har holdet tabt. 

quoteJeg er stolt. Det var en helt vild afslutning. Jeg var her, men jeg sad ikke stille.

- Jørgen Søvndal, træner og Landsbykonge i Linde

Hver kamp udgøres af syv kampe, og Langhøj skulle vinde over nordsjællandske Lillerød for at bevare en chance for at avancere fra 1. division til landets badmintonliga. Det blev en uhyre tæt affære og med 3-3 i kampe blev den syvende og sidste kamp, en mixeddouble, afgørende. Her vandt Langhøj 21-17 i det afgørende sæt.

- Jeg er stolt. Det var en helt vild afslutning. Jeg var her, men jeg sad ikke stille. Der var virkelig god stemning i hallen, det kan jeg love dig, lyder det kort efter kampen fra træner Jørgen Søvndal. 

Jørgen Søvndal er manden bag satsningen. Han er blevet kendt som Landsbykongen fra Linde - og hans hold kæmper for at tage det sidste skridt op i det allerfineste badmintonselskab herhjemme.

- Vi kan stadigvæk selv afgøre det. Vi har lige i morgen, hvor vi skal træne og spise, og så afsted igen, siger han. 

Næste kamp er nemlig allerede på torsdag mod samme modstander på Lillerøds hjemmebane i Nordsjælland.

I Linde har byens badmintonhold stor succes. På fem år er holdet fra den lille by tæt ved Struer rykket op fire gange - fra Jyllandsserien til 1. division.