Langballe: Sagen vil forfølge Esben Lunde

TV2’s politiske redaktør ser både fordele og ulemper for Miljø- og fødevareministeren i kølvandet på sagen om plagiat.

Esben Lunde Larsen
Foto: Bue Bukh Petersen, TV 2-regionerne, Christiansborg

Det blev i dag fastslået, at Miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen(V), ikke har handlet i strid mod videnskabelig praksis i sin ph.d.-afhandling om N.F.S. Grundtvig. Sagen har skabt stor opmærksomhed om Esben Lunde Larsens person, og i følge TV2’s politiske redaktør, Anders Langballe, vil vælgerne nok altid huske sagen, selvom han i dag gik fri.  

- Normalvis når der har været sådan en sag, kan det godt være, at politikeren bliver frikendt, fordi det viser sig, at der ikke var noget at komme efter. Men tingene vil alligevel forfølge politikeren, om det så er rimeligt eller ej. Mange vil nok i fremtiden tænke tilbage på den her sag, så den vil nok for altid klæbe sig til Esben Lunde Larsen, siger Anders Langballe.

Mens Esben Lunde Larsens ry blandt vælgerne måske har fået et hak, har det styrket ham internt, vurderer Anders Langballe.

- På Christiansborg, i hans eget parti og ved sin partiformand, Lars Løkke Rasmussen, giver det noget kredit. Det giver noget respekt, at man har været igennem sådan en mediemølle – og særligt når man kommer ud på den anden side, og der faktisk ikke været noget i sagen, så er det noget, der kan være med til at styrke ham internt på Christiansborg.