Langballe om udvisning: Reglerne er ens for alle

Dansk Folkepartis Christian Langballe erkender, at udvisningen af Marius Youbi ser speciel ud, men han vil ikke gå ind i sagen.

02:37

Dansk Folkepartis indfødsretsordfører Christian Langballe kan godt forstå, at mange undrer sig over udvisningen af den ingeniørstuderende Marius Youbi. Alligevel har han ikke tænkt sig at tage sagen op på Christiansborg.

- Vi har lavet nogle regler i Folketinget, og så har vi sat Udlændingestyrelsen til at forvalte de regler, og det er jo en uvildig instans. Vi kan ikke gå ind og diktere, hvordan de afgør en bestemt sag, siger han.

Christian Langballe lægger i et interview med TV MIDTVEST vægt på, at hans kendskab til sagsbehandlingen er begrænset, fordi myndighederne ikke vil udtale sig i den konkrete sag.

Derudover understreger han, at grænsen for, hvor meget studerende fra tredjelande må arbejde ved siden af studierne, allerede er blevet forhøjet fra 15 til 20 timer om ugen. Det er et brud på loftet på 15 timer, der har fået Marius Youbi udvist.

- Regler bliver jo lavet, fordi nogen, under dække af, at de er studerende her i Danmark, kommer for at arbejde, og der skal vi være sikre på at det er for at studere, siger DF'eren.

Christian Langballe mener ikke, at myndighederne bør vurdere fra sag til sag, om reglerne skal gradbøjes.

- Det bliver nødt til at være håndfast og konkret. Når, vi laver regler, så gælder de selvfølgelig alle, siger han.