Lang ventetid på nordjyske sygehuse

Mens den gennemsnitlige ventetid på operationer er faldet på landsplan, er den steget i Region Nordjylland. (Arkivfoto)

220415Ventetid.jpg

Det er ikke tilfredsstillende. Sådan siger regionsrådsformand Ulla Astman (S) om ventetiden på operationer i Region Nordjylland. Den gennemsnitlige ventetid på operationer er på landsplan faldet fra 54 til 49 dage i perioden 2011-2014. I Region Nordjylland er den stedet til 63 dage i 2014.

- Vi har set en udvikling hos os, hvor enkelte områder ikke har formået at leve op til et nationalt niveau, og det kan vi ikke leve med. Vi sætter derfor en målrettet handleplan i gang på områder som øjenområdet og inden for ortopædien for at komme de lange ventetider til livs. Vi vil følge udviklingen nøje, og jeg har bedt om en månedlig status for sygehusenes fremdrift, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S) i en pressemeddelelse.

Forbedringer på vej

Det er blandt andet på øjenområdet, der er lange ventelister. For at komme dem til livs, har Region Nordjylland lavet en aftale med et privathospital.

- Vi har for nylig indgået en aftale med Privathospitalet Skørping og Aalborg Universitetshospital omkring afvikling af i alt 1300 ekstra operationer for grå stær. Det betyder, at de patienter, vi har set på ventelisten, allerede er ved at komme til, siger Ulla Astman.

Også indenfor ortopædkirurgien forsøger regionen at nedbringeventetiden. 1. februar åbnede Aalborg Universitetshospital en ekstra operationsstue i Farsø. Det øger kapaciteten med 250 kunstige hofter om året og 500 akutte operationer.