Låner millioner til renoveringer

11 Midt- og Vestjyske kommuner låner nu penge af staten til konkrete renoveringsprojekter.

Murer_naer.jpg

Det er primært skoler og plejecentre, der kommer til at nyde godt af de mange millioner kroner, som regeringen nu lader landets kommuner for fingrene i.

Samlet set får kommunerne lov til at låne til flere hundrede konkrete projekter, ialt løber lånene op i 2,4 mia. kroner.

Lånemulighederne øget

I forhold til økonomiaftalen med kommunerne fra i sommer er der tale om en forøgelse af lånemuligheder på 1,6 mia. kroner og 11 Midt- og Vestjyske kommuner er med på listen, men Morsø som den kommune, der låner flest penge og Struer som den, der låner færrest.

De 11 kommuner er:

Morsø                        117,2 mio. kr.Herning                     102,2 mio. kr.Silkeborg                     58,2 mio. kr.Thisted                        30,4 mio. kr.Ikast-Brande               26,3 mio. kr.Ringkjøbing-Skjern      21,4 mio. kr.Holstebro                    20,9 mio. kr.Viborg                         19,6 mio. kr.Skive                           10,6 mio. kr.Lemvig                          9,3 mio. kr.Struer                           4,8 mio. kr.

Sund fornuft, siger minister

- Med beslutningen sætter vi gang i hjulene på en ansvarlig måde, og vi hjælper helt konkret kommunerne til at give borgerne bedre service. Det er sund fornuft - og efter vores vurdering præcis det, som landet og kommunerne har brug for nu. Det siger indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder i en pressemeddelelse.

 

3:18
Regeringens vækstpakke gav i går tilsagn om millionlån til regionens kommuner. Pengene kan bruges til renovering og forbedringer af blandt andet skoler, plejehjem og idrætsfasciliteter.