Landsholdsprofil får comeback i FCM-sejr over Silkeborg-Voel

Louise Burgaard var med, da FC Midtjylland besejrede Silkeborg-Voel med 26-19.

Louise Burgaard

Landsholdsspilleren Louise Burgaard er tilbage på banen efter en lang håndboldpause.

Burgaard fik tirsdag comeback for FC Midtjylland, da DM-sølvvinderne hentede en overbevisende udesejr på 26-19 over Silkeborg-Voel i Primo Tours-ligaen.

Den 24-årige højreback måtte i foråret holde fri fra håndbold, fordi hun var fysisk og mentalt udbrændt, og da hun i september var ved at være klar til at vende tilbage, blev hun i første omgang bremset af en fiberskade.

Men tirsdag aften var Burgaard altså med i midtjydernes sejr i Silkeborg. Burgaard lagde forsigtigt ud, men fik dog scoret en enkelt gang, da hun stod for kampens sidste mål i slutsekunderne.

FC Midtjylland kom ind til kampen med weekendens Champions League-lussing mod Györ i frisk erindring, og i første halvleg kneb det med at få hul på målscoringen.

Midtjyderne gik til pause med en spinkel 9-8-føring, men i anden halvleg kom der gang i målscoringen med Veronica Kristiansen som den mest aktive skytte.

Den norske back huggede i alt ni bolde i kassen, og hun blev kampens topscorer, men det var Burgaards comeback, der var den store historie i Jysk Arena.

- Det var fedt at komme ind og mærke suset. Pyt med, hvordan jeg spillede. Selvfølgelig skal timingen og bevægelserne blive bedre, men ellers føler jeg, at jeg er godt på vej, siger Louise Burgaard til TV2 Sport.

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen har formentlig også fulgt comebacket med stor interesse.

Netop på Burgaards position er hans landshold alvorlig svækket, efter at Line Jørgensen kom til skade under Golden League for nylig og må holde en lang pause.