Landsdelens pædagoger gør klar til kamp

Overenskomstforhandlingerne mellem KL og fagforeningerne er brudt sammen. Derfor ruster BUPL MidtVestjylland sig nu til konflikt.

Det er ikke til at sige, hvornår Kommunernes Landsforening og fagforeningerne når hinanden. I hvert fald står det klart, at det ikke er sket endnu. Overenskomstforhandlingerne mellem de to parter er brudt sammen, og det betyder, at en storkonflikt er rykket et skridt nærmere.

Derfor har BUPL MidtVestjylland, der organiserer omkring 4.000 pædagoger i landsdelen, valgt at gøre klar til kamp. De er begyndt at se på i hvilke kommuner, pædagogerne skal strejke. 

- Jeg håber på, at man gennem forligsinstitutionen kan få et forlig, så man undgår den her konflikt. På den anden side så er det det træk, vi har, når der er et sammenbrud, siger Ivan Holck Jensen, der er formand for BUPL MidtVestjylland.

quoteJeg synes, det er svært, fordi der ikke er kommet noget konkret ud fra forhandlingerne.

Ivan Holck Jensen, formand, BUPL MidtVestjylland

Fagforeningen håber på, at de kan sørge for mere i lønposen til pædagogerne, men hvor sandsynligt det er uden en strejke, har formanden ingen fornemmelse af.

- Jeg synes, det er svært, fordi der ikke er kommet noget konkret ud fra forhandlingerne. Jeg tror umiddelbart, at vi nærmer os en konflikt, og det betyder, at der er pædagoger, der skal ud og strejke i hele landet, siger Ivan Holck Jensen.

De endelige beslutninger, om hvem strejken gælder, bliver meldt ud i næste uge.