Landsdelens kommuner ønsker frikommunestatus

​Fristen er udløbet for at søge om at blive en del af et frikommunenetværk. 11 af landsdelens kommuner har budt ind på at blive det.

borgmesterklokke kommune

Det er kun Struer og Lemvig Kommune, som ikke har søgt om at blive en del af et frikommunenetværk fra 2016-2019. Resten af landsdelens kommuner ønsker at blive en del af frikommuneforsøget. Det har Social- og Indenrigsministeriet offentliggjort i en pressemeddelelse. 

Oversigt over ansøgninger kan ses her 

- Det er dejligt, at så mange har lyst til at være en del af frikommuneforsøget. Ansøgningerne rammer nogle af de udfordringer for kommunerne, som optager mig meget. Det handler blandt andet om bedre integration af beboere i udsatte boligområder, mere sammenhængende indsatser for den enkelte borger på tværs af forvaltninger, tættere samarbejde mellem aktører på sundhedsområdet. Jeg glæder mig til at dykke dybere ned i ansøgningerne, inden jeg til september løfter sløret for, hvilke kommuner der får mulighed for at afprøve deres ideer, udtaler Social- og Integrationsminister Karen Ellemann i en pressemeddelelse.

Jeg glæder mig til at dykke dybere ned i ansøgningerne.

Det er andet frikommuneforsøg, som finder sted, men den skiller sig væsentligt ud fra det første. Forskellen fra første frikommuneforsøg, som kørte fra 2012 til 2015, er, at i det nye forsøg er kommunerne gået sammen i netværk, der samles om at lave forsøget inden for et fælles tema. Før var det den enkelte kommune, som var forsøgskanin inden for et område. I alt har 43 netværk ansøgt.