Landmandsbank har ingen kunder

Landbrugets Finansieringsbank har endnu ikke hjulpet en eneste af de kriseramte landmænd, der er endt hos Finansiel Stabilitet.

Grise_hoveder.jpg

Den nye bank for kriseramte landmænd, Landbrugets Finansieringsbank har stadig ingen kunder. Banken åbnede i oktober sidste år, og er en hjælp fra regeringen til de omkring 150 landmænd, der sammen med konkursramte banker er endt i Finansiel Stabilitet. Men ifølge DR Midt & Vest har ingen landmænd fået hjælp endnu.

- Der er ingen tvivl om, at processen har taget længere tid end oprindelig forventet, siger direktør i Landbrugets Finansieringsbank Jesper Lyhne til radioen.

Det er analyserne af de enkelte bedrifter, der har taget længere tid end forventet. Men nu er landbrugets top ved at miste tålmodigheden:

- Landbrugets Finansieringsbank skal forstå, at der er rigtig mange landbrug og organisationer, hvis tålmodighed er spændt til det yderste, mener Martin Merrild, der er formand for Fødevarer og Landbrug.

Ifølge DR Midt & Vest forventer Jesper Lyhne, at Landbrugets Finansieringsbank engang i fremtiden vil lave aftaler med 50-60 landmænd.