Landmand: Ulven tog min kalv

En landmand fandt mandag formiddag sin kalv halvt-fortæret. Han frygter nu, at en ulv står bag. (privatfoto)

kalv_-_spist_type1.jpg

Det var et frygteligt syn, der mødte landmand Jens Kristian M. Nielsen fra Hodsager, da han mandag formiddag ville se til sin nyfødte kalv.

- Jeg kom ned her til morgen, og der stod koen i den anden ende af indhegningen. Ved siden af den lå en halv, der var halvvejs ædt op. Det var et frygteligt syn, forklarer landmanden til tvmidtvest.dk.

Det er endnu uvist, om der faktisk er tale om endnu et ulveangreb. Men Jens Kristian M. Nielsen har et klart bud:

- Min mistanke går straks til ulven, fordi jeg ved, at den er herude. I foråret fandt jeg tre rådyr længere oppe ad vejen, der var ædt på samme vis, og jeg har aldrig set noget lignende.

Det forklarer landmanden, hvis gård ligger ved Hodsager mellem Holstebro og Herning.

Vil selv tage affære

Jens Kristian M. Nielsen er ikke alene ked af tabet af sin kalv. Han er også frustreret over, at han ikke kan tage sagen i egen hånd.

- Jeg er vred over, at vi som lodsejere ikke har ret til at bekæmpe den her invasive art. For de har ikke naturligt hjemme, når de ikke har været her i 200 år, lyder det fra den ærgerlige landmand, der nu frygter for resten af sine kalve.

- Vi er jo vant til at hegne vores dyr forsvarligt inde, men vi har ikke været vant til at skulle hegne andre dyr ude. Det er meget ubehageligt, synes jeg.

Jens Kristian M. Nielsen har kontaktet Naturstyrelsen, der mandag eftermiddag skal undersøge, om der rent faktisk er tale om et ulveangreb.