Landmænd vil ikke boykotte regler

Trods opfordring fra foreningen Bæredygtigt Landbrug, så siger de midt- og vestjyske landmænd nej til boykot af reglerne om randzoner.

Vandloeb190712.jpg

Foreningen Bæredygtigt Landbrug opfordre alle til at se stort på randzoneloven - blandt andet fordi de mener, at kortene fra Fødevareministeriet er forkerte. Men de får ikke opbakning fra de midt- og vestjyske landmænd.

- Jeg har nu den holdning, at når der er vedtaget nogle love og regler i landet, så uanset, hvor tåbelige de måtte være og hvor meget, vi ønsker at ændre dem, så overholder man reglerne i første omgang, mener Niels Jørgen Pedersen, der er formand for Landbrug og Fødevarer.

Interesseorganisationen har mere end 30.000 medlemmer og de bliver bakket op af Hedens Landboforening, der heller ikke mener, at lovovertrædelser er løsningen.

- Jeg tror ikke, det er den rigtige vej til at ændre det her. Jeg tror, at det er andre ting, der skal til. Vi skal i stedet ud og dokumentere, at det ikke er på den her måde, vi får mindsket kvælstofbelastningen af vores vandmiljø på, siger Jørgen Poulsen, der er formand for Hedens Landboforening.

Både Hedens Landboforening og Landbrug og Fødevarer er dog enige i, at arbejdet med randzonerne er uacceptabelt. Landmændene håber, at en faktahøring i Folketinget til august kan få regeringen til at trække reglerne om randzoner tilbage.

1:35
Landboforeninger og interesseorganisationer i landbruget vil ikke være med til at boykotte regler om randzoner