Landmænd kede af mistanke

Midtjysk landboformand håber, at sagen om ulovlig medicin snart bliver afgjort. - Ellers har alle svineproducenter mistanken hængende på sig, siger han.

120614_Svin.jpg

Mange landmænd på Viborg-egnen føler, at de under mistanke, efter at en lokal svineproducent er blevet afsløret med et større lager ulovlig medicin.

Det fortæller formanden for Landboforeningen Midtjylland, Frede Lundgaard Madsen, til TV MIDTVEST.

- Som kollegaer går vi jo alle og får et skævt øje et sted. Og møder du som svineproducent folk ved købmanden, bageren eller skolen, så har man mistanken hængende på sig, siger han.

Landboformanden håber derfor, at sagen snart bliver afsluttet - og at det kommer frem, hvem den skyldige er.

- Ellers går alle svineproducenter og dukker sig uden grund. Det er utroligt træls, at andre svineproducenter, der har styr på tingene, skal mistænkeliggøres på baggrund af, at der er en, der skøjter så meget ved siden af. Det er simpelthen uacceptabelt.

Det var Fødevarestyrelsens veterinære rejsehold, der under et kontrolbesøg afslørede 50 kilo ulovlig medicin hos den midtjyske landmand. Både fødevareminister Dan Jørgensen (A) og formanden for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, har taget skarpt afstand fra landsmandens handling.

Fødevarestyrelsen har meldt landmanden til politiet.

2:16