Landmænd kædet sammen med MRSA-virus

Landmænd bliver landet over hængt ud for at have den frygtede MRSA-virus i deres besætninger. Urimeligt, mener landmændene.

140718_Svin.jpg

137 navngivne landmænd hænges på hjemmesiden, Investigative Reporting Denmark, ud for at have den frygtede MRSA-virus i deres besætninger. Og det er urimeligt, mener landmændene.

- Det er meget uretfærdigt, at vi skal hænges ud på den måde i pressen. Jeg synes, det er at skyde gråspurve med en hvis ting. Man kan ikke bare hænge folk ud for noget, man ikke har dokumentation for, fortæller landmand Kim Andersen fra Videbæk.

Listen viser for høje antibiotikaforbrug

Hjemmesiden viser, hvilke landmænd der har et overforbrug af antibiotika. Og det bliver sat i forbindelse med den resistente bakterie, MRSA - eller Methicillin resistente Staphylococcus aureus -der har været skyld i flere personers død.

- Myndighederne har jo hidtil nægtet at oplyse noget som helst om, hvor de der smittefarlige fabrikker ligger. Derfor lavede vi den her liste, der viser, hvor de 137 fabrikker ligger, som har det største og uacceptabelt høje forbrug af antibiotika, som er forudsætningen for, at vi får resistente bakterier, siger journalist Kjeld Hansen, der står bag listen på hjemmesiden.

Videbæk-landmand: Ikke MRSA i min besætning

Selvom Kim Andersen tidligere har fået en advarsel for et for højt forbrug af antibiotika, mener han ikke, der er MRSA i sin besætning.

- Det vil jeg påstå, der ikke er, for jeg er selv blevet testet, og vi har ledt efter den, forklarer han.

Find alle 137 landbrug og læs mere om MRSA-virussen ved at trykke her.

2:14
137 svineproducenter bliver på en hjemmeside kædet sammen med den farlige sygdom MRSA, fordi de har et højt forbrug af antibiotika.