Landmænd får dispensation i sprøjte-sag

Miljøministeren har nu givet landmændene en dispensation, efter TV MIDTVEST fortalte om landmænd, der er tvunget til at tvangsmodne deres afgrøder, hvis de skal nå at få høsten i hus.

sproejtemidler.jpg

Venstres medlem af miljø- og fødevareudvalget, Thomas Danielsen, har nu rettet henvendelse til miljø- og fødevareministe, Eva Kjer Hansen, efter TV MIDTVEST i forgårs fortalte om landmænd, der er tvunget til at tvangsmodne deres afgrøder, hvis de skal nå at få høsten i hus.

- Jeg har fået miljøministeren til at tage sagen op. Det har udløst en dispensation, der betyder, at de landmænd, der søger, får en dispensation, så de ikke behøver at tvangsmodne - og ikke behøver at være færdig den 20. august, forsikrer Thomas Danielsen.

Problemet er, at d.20. august er deadline for at så efterafgrøder, men den kolde sommer har forsinket høsten. Derfor sprøjer landmændene kornet med roundup, så kornet modnes hurtigt, men den fremgangsmetode har mødt krafitg kritik.

- Jeg er glad for, at der nu er blevet lavet denne regel, så landmændene ikke er presset af en deadline, fortæller Thomas Danielsen.

Landmand Jens Erik Nielsen fra Bækmarksbro håbede på, at landmændene ville få 14 dage mere at gøre med. Nu er det en realitet.

- Det er lige det vi ville opnå. Det er helt på sin plads. Men på den lange bane skal vi have ryddet op i alle de her rigide regler, siger landmand, Jens Erik Nielsen, fra Bækmarksbro.

Se mere fra vores indslag d. 10. august her:

1:50
Landmænd er tvunget til at sprøjte kornmarker med roundup for at fremskynde modningsprocessen.