Landets mest tilfredse patienter

Blandt de offentlige hospitaler i Danmark er patienterne i Region Midtjylland mest tilfredse. Det viser en ny undersøgelse. (Foto: Arkiv.)

Hospitals-stue.jpg

Hospitalerne i Region Midtjylland kan godt klappe sig selv på skulderen. De har nemlig de mest tilfredse patienter i landet. Det viser ny landsdækkende undersøgelse af patientoplevelser.

- Det er selvfølgelig en stor anerkendelse af vores personale, at patienttilfredsheden i Region Midtjylland igen er i top. Sagt på jysk: "Det er ikke så ringe endda", siger formand for Regionsrådet for Region Midtjylland, Bent Hansen (S) i en pressemeddelse.

I sidste års landsdækkende undersøgelse af patientoplevelser (LUP red.) lå Region Midtjylland tredje bedst for indlagte patienter.

Fokus på kommunikation

Bent Hansen glæder sig især over, at Region Midtjylland i år har fremgang på spørgsmålet: "Den mundtlige information er god".

- Netop en forbedret kommunikation med patienterne prioriterer vi meget højt, siger han.

Bent Hansen peger blandt andet på regionens sundhedsplan, der bygger på sloganet: På patientens præmisser. Her er en forudsætning, at kommunikationen med patienterne fungerer.

Plads til forbedring

Men når glæden over det gode resultat har lagt sig, lægger Bent Hansen vægt på, at formålet med LUP'en først og fremmest er at arbejde med kvaliteten.

- Vi har stadig masser af steder, hvor vi kan blive bedre. Eksempelvis mener en tredjedel af de patienter, der oplevede fejl, at vi ikke er gode nok til at håndtere fejlene, siger han.

Et andet opmærksomhedspunkt er, at 12 pct. af de indlagte patienter er utrygge ved at skulle hjem fra afdelingen.