Landets mest erhvervsvenlige

Herning kommune ligger helt i top, når det gælder erhvervs- og byggevenlige kommuner. Seks kommuner fra landsdelen i top ti.

Produktionsvirksomhed.jpg

Når det gælder om at være erhvervsvenlig har Midt- og Vestjylland i den grad førertrøjen på. Det viser en ny analyse fra Dansk Byggeri. Her er der blandt andet blevet målt, hvor lang tid det tager at få byggetilladelse, åbningstider på genbrugspladsen, klimahandlingsplaner og jobcentrenes indsats.

Og i følge analysen er Herning den mest erhvervsvenlige kommune i hele landet. De har overtaget førstepladsen fra Holstebro. Holstebro kommer i år ind på en tredjeplads og Ikast-Brande er nu nummer fire.

- Det er jo fantastisk, at vi i vores lokalområde har en danmarksmester i noget så vigtigt som erhvervsvenlighed. Og ikke nok med det, så er tredje- og fjerdepladsen også besat af midt- og vestjyske kommuner. Det er så flot. Det kan man godt være stolt af, siger formand for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland, Niels Hansen i en pressemeddelelse.

Seks kommuner i top ti

I det hele taget sig klarer landsdelen fremragende i analysen. Både Lemvig, Ringkøbing-Skjern og Skive er også i top ti.

Viborg skiller sig til gengæld ud. Kommunen er nummer 56 ud af samtlige 98 kommuner.

Top ti ser sådan her ud:

1. Herning2. Billund3. Holstebro4. Ikast-Brande5. Odense6. Lemvig7. Ringkøbing-Skjern8. Vejen9. Aabenraa10. Skive

Hele analysen kan læses her.