Støtteregn over Thisted: De her projekter får penge

Landdistriktspuljen uddeler i alt 10,6 millioner til projekter, der skal sætte gang i hjulene i langt fra de største byer.

Surferen Casper Steinfath i Klitmøller. Cold Hawaii er blandt de projekter, der nu får støtte fra Landdistriktspuljen.
Surferen Casper Steinfath i Klitmøller. Cold Hawaii er blandt de projekter, der nu får støtte fra Landdistriktspuljen.
Foto: John Carter

Thisted Kommune ligger lunt i svinget til udviklingsmidler fra Landdistriktspuljen. Ud af 10,6 millioner, der onsdag bliver uddelt til forskellige projekter, tegner projekter i  Thy sig cirka 15 procent af hele puljen. Mere præcist 1.515.900 kroner. 

- Jeg synes, at den store bredde i projekterne viser, hvordan Landdistriktspuljen bidrager til at styrke udviklingen i landdistrikterne og på de små øer. For eksempel støtter vi et projekt, som vil prøve at få flere til at udleje ferieboliger på de små øer. Et andet projekt vil prøve at dyrke såkaldt salttolerante grøntsager, hvilket forhåbentlig kan være med til at skabe nye arbejdspladser, siger erhvervsminister Rasmus jarlov i en pressemeddelelse.  

Det er erhvervsminister, Rasmus Jarlov, der uddeler Landdistriktsmidlerne. 
Det er erhvervsminister, Rasmus Jarlov, der uddeler Landdistriktsmidlerne. 
Foto: TV MIDTVEST

- Projektmidlerne og det arbejde, de understøtter, er på den måde et godt supplement til regeringens arbejde med at styrke rammevilkårene i landdistrikterne og på de små øer, siger han. 

Thisted i spids

Her i landsdelen havner flest støttekroner i Thisted. Der er både givet støtte til et Cold Hawaii, til et projekt, der skal sikre de fysiske butikker og til et projekt, der skal få flere lejeboliger op at stå i landsbyer med vækst for eksempel Klitmøller. 

Projekterne er udvalgt af Det rådgivende udvalg for Landdistriktspuljen. Ud af i alt 91 ansøgninger er 34 projekter udpeget som særligt perspektivrige for udviklingen i landdistrikterne og på de små øer. Det kan være ved at støtte erhvervsudvikling, bosætning og lokale kultur- og fritidsaktiviteter.

- Det er virkelig opløftende at se det store engagement, der er ude i landdistrikterne. Det er for os i udvalget et udtryk for et stort entreprenørskab, og at folk i landdistrikterne og på de små øer tager ansvar for udviklingen i lokalsamfundet, siger Formand for Det rådgivende udvalg for Landdistriktspuljen, Grethe Saabye i pressemeddelelsen.