Landdistrikternes top 10

Landdistrikternes Fællesråd kommer nu med deres bud på, hvilke statslige arbejdspladser, de vil flytte væk fra hovedstaden.

landdistrikt.jpg

Vi nærmer os Folketingets åbning den første tirsdag i oktober og dermed kommer vi nærmere en afgørelse på debatten om, hvilke statslige arbejdspladser, der skal rykkes væk fra hovedstaden.

Nu blandet Landdistrikternes Fællesråd sig igen, men denne gang med en konkret liste over arbejdspladser, de ønsker at rykke væk fra hovedstaden.

- Vi har valgt de statslige styrelser ud fra, om det er arbejdsområder, der passer bedst til at ligge i København, eller om det er styrelser, der kan passe godt med styrkepositioner rundt omkring i landet, siger formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard, til TV 2.

Listen over arbejdspladser er som følger:

- NaturErhvervsstyrelsen- Naturstyrelsen- Miljøstyrelsen- Fødevarestyrelsen- Geodatastyrelsen- Energistyrelsen- Vejdirektoratet- Trafik- og Byggestyrelsen- Søfartstyrelsen- Kulturstyrelsen

- Det er klart, at der vil være en omstillingsperiode. Og det skal planlægges godt i samarbejde med kommunerne med hensyn til bosætning, mulighederne for at ægtefællen kan få et job og muligheden for andre jobs, siger Steffen Damsgaard, der lægger vægt på, at det ikke er et succeskriterie, at alle medarbejdere skal flytte med de arbejdspladser, der rykker ud i landet.