Landdistrikterne glæder sig over ny udflytningsrunde

Store forventninger til regeringens flytning af statslige jobs

Steffen Damsgaard forventer massive udflytninger af statslige arbejdspladser
Steffen Damsgaard forventer massive udflytninger af statslige arbejdspladser
Foto: Arkiv

Det vækker glæde hos formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard fra Lemvig, at regeringen i december vil præsentere en ny udflytningsrunde.

Meldingen kom fra Lars Løkke Rasmussen under dagens åbningstale i Folketinget. Og det er noget de 47 land-, yder- og mellemkommuner i Landdistrikternes Fællesråd kan bruge positivt. 

- Vi har kæmpet for udflytning af statslige arbejdspladser igennem flere år, og derfor er vi meget glade for, at regeringen vil placere flere tusinde statslige arbejdspladser uden for hovedstadsområdet i 2018. Det understøtter sammenhængskraft og vækst i hele landet, siger formanden Steffen Damsgaard. 

Han peger på, at de statslige institutioner løser opgaver for borgere og virksomheder i hele landet. Derfor er der en klar forventning om, at regeringens nye udflytning bliver stor.  

- Vi har et klart ønske og en forventning om, at udflytningsplanen for 2018 skal være mindst lige så omfangsrig som den første udflytning, siger Steffen Damsgaard. 

Bedre balance 

Regeringen har siden 2015 været i gang med at udflytte 3900 arbejdspladser - og har også tidligere varslet, at der vil komme endnu en udflytningsrunde. Med planen fra 2015 flyttes arbejdspladserne til 38 byer i 25 kommuner.

Det svarer til 20 statslige institutioner og styrelser samt en række mindre statslige enheder, heraf 8 ud af de 10 styrelser, som Landdistrikternes Fællesråd foreslog.

Landdistikternes Fællesråd mener, at udflytningen har været en stor succes. 

- Vi har rigtig gode erfaringer fra den seneste udflytning, både tidsplanen og økonomien holder sig inden for planen. Og der er masser af kvalificeret arbejdskraft uden for de større byer. Derfor er det godt, at regeringen i den grad prioriterer det her område, slutter Steffen Damsgaard. 

Landdistrikternes Fællesråd vil drøfte udflytningen af statslige arbejdspladser med Folketingets Udvalg for Landdistrikter og Øer under et møde i den kommende uge.