Landbrugselever lever usundt

Eleverne på landets landbrugsskoler lever usundt. Men det vil en skole i Viborg nu noget ved.

Landbrugseleverne spiser mindre frugt og fisk end gennemsnittet. Og de ryger og drikker mere end andre unge. Det viser en helt ny undersøgelse, som LandbrugsAvisen har lavet.

Men på Asmildkloster Landbrugsskole i Viborg går man nu til kamp mod det usunde. Skolen har lavet flere ændringer til gavn for elevernes sundhed. Bl.a. ved at servere frugt i stedet for kage og ingen dessert til middagen, ligesom skolen opfordrer eleverne til at spise mere grønt.

Men det er med små skridt, at skolen forsøger at ændre elevernes vaner.

- Alle forandringer i kosten skal være små. Man kan ikke fjerne det hele på en gang. For eksempel har vi fjernet desserten til middagen. Der er jo ingen grund til, at eleverne får to retter mad midt på dagen, når de ikke bevæger sig, siger Lars Møgelbjerg Andersen, der er forstander på Asmildkloster Landbrugsskole til LandbrugsAvisen.

Kun en femtedel af de adspurgte elever spiser rå grøntsager, salat eller tilbereder grøntsager dagligt.