Landbrug: Undersøg legalisering af cannabis

Dansk landbrug vil have undersøgt mulighederne for at legalisere rusmidlet cannabis. (Arkivfoto)

240615cannabis2.jpg

Landbrug & Fødevarer vil have nedsat en cannabis-kommission, der skal undersøge mulighederne for at legalisere cannabis i Danmark.

I blandt andet USA er cannabis blevet en milliardindustri, og den udvikling vil dansk landbrug være med i.

- Set som formand for en landboforeningen, så er vi positive. Jeg ved godt, at der er mange følelser i det, men Landbrug & Fødevarer har været ude og sige, at vi skal have nedsat en kommission og se på, hvad der kan lade sig gøre. Og vi vil selvfølgelig dyrke det på lovlig vis. Der er et stort potentiale i medicinen i det, og det mener jeg ikke, vi skal lade gå fra os, siger Søren Christensen, formand for Vestjysk Landboforening.

Formanden vil lade beslutningen være op til politikerne, men bliver det lovligt at dyrke cannabis i Danmark, så er de midt- og vestjyske landmænd også klar, mener formanden.

- Vi har jorden til det og de folk, der kan tage arbejdspladserne. Det synes jeg er lidt vigtigt. Så er der altid det etiske i det. Det vil jeg ikke gøre mig til herre over. Kan vi producere det, så er vi klar til det, siger Søren Christensen.

- Kan man gå ind og hjælpe omkring medicin, så kan vi ligeså godt producere det i landbruget i stedet for at hente det andre steder i verden, fortsætter han.

Også formanden for landboforeningen i Thy vil have undersøgt mulighederne for at dyrke cannabis i Danmark.

- Dansk landbrug er førende på mange fronter, og har altid været det. Og så skal vi da passe på ikke at komme bagefter, hvis der er et stort potentiale her. Erhvervet har jo behov for at finde alle de marginaler, der er i forhold til at skabe indtjening, siger Morten Yde.