Landbrug og naturforening står sammen

To store interesseorganisationer går sammen om nyt udspil.

Formændene Martin Merrild, Landbrug & Fødevarer, og Maria Reumert Gjerding, Danmarks Naturfredningsforening, står sammen bag nyt stort udspil.
Formændene Martin Merrild, Landbrug & Fødevarer, og Maria Reumert Gjerding, Danmarks Naturfredningsforening, står sammen bag nyt stort udspil.
Foto: Landbrug & Fødevarer

Landbrug & Fødevarer og  Danmarks Naturfredningsforening går sammen med et fællesudgangspunkt om øget fokus på klimareduktioner. Det skriver LandbrugsAvisen.

De to parter vil fremlægge et stort udspil for Folketingets partier, der blandt andet skal sænke landbrugets udledning af klimagasser med 10 procent. 

Udspillet hedder ’’Fælles løsninger – for natur og landbrug’’, hvor der er et særligt fokus på jordfordeling i ådale og lavtliggende landbrugsarealer.

- Det vil få en række positive effekter for blandt andet klimaet, miljøet og landmandens bundlinje. Det er en winwin situation, vi lægger op til. Nu håber vi, at folketinget vil kvittere positivt for det arbejde, siger Matin Merrild, der er formand for Landbrug & Fødevarer.

De to parter ønsker med samarbejdet at vise, at man har respekt for hinandens formål og ønsker.

- Natur- og klimadebatten ender desværre alt for ofte i skyttegravskrig. I stedet for at diskutere mod hinanden har vi i stedet forsøgt at finde de fælles løsninger, som kan vinde bred politisk opbakning. Vi har fuld forståelse for, at det også skal hænge sammen for den enkelte landmand og erhvervet som helhed, siger Maria Reumert Gjerding, formand i Danmarks Naturfredningsforening.