Landboformand: Spild af tid med øko-ynk

Det er spild af tid at starte symbol-skænderi om økologiske målsætninger. Der er mere brug for fokus på at få gang i erhvervet, mener vestjysk landboformand.

oekokoed.jpg

- Vi har en minister, der i den grad viser, at hun vil landbruget. Det skal vi bakke op om, lyder det fra Søren Christensen, formand for Vestjysk Landboforening.

Han går dermed i rette med landbrugets brancheorganisation og flere politiske partier, der i de seneste dage har klandret Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V), efter hun i sidste uge meldte ud, at regeringen agter at fjerne de økologiske 2020-mål.

- Jeg synes, det er ærgerligt, at man sænker målene. De har været ambitiøse, men nu ser det faktisk ud som om vi måske godt kunne nå målene, fordi det har givet et ordentligt hop her i år, sagde viceformand for Landbrug & Fødevarer, Lone Andersen til TV MIDTVEST i sidste uge.

Men formanden for Vestjysk Landboforening mener, at debatten om øko-målsætninger er politisk spil for galleriet og blot har til formål at vinde folkets popularitet.

- Det er populisme og spild af tid at bruge krudt på økologiske målsætninger. Det er ikke andet end symbol-skænderier, der sender et negativt signal langt ind i erhvervet, siger Søren Christensen.

Han forklarer, at selvom det givetvis ikke er hensigten, så skaber meldingen splid mellem landmænd med forskellige produktionsforme.

- Hvorfor rode i målsætninger, når det er meget mere vigtigt at bruge krudt på at få gang i samlet landbrugserhverv, siger Søren Christensen og pointerer;

- Vi skal ikke glemme, at konventionelt landbrug står for en kæmpe eksport til udlandet, mens efterspørgslen på økologi herhjemme er så stor, at producenterne slet ikke kan følge med.

- Lige nu har vi har en minister, der vil det hele og arbejder positivt for landbruget. Det har vi brug for, og det skal vi bakke op om, fastslår Søren Christensen.

Se indslag fra 9. oktober om regeringens fjernelse af øko-mål her:

1:59
Rekordmange landmænd lægger om til økologisk produktion