Landboformand: Danske politikere mobber bønderne

Danske politikere praler af de danske fødevarer. Men formanden for Vestjysk Landboforening kritiserer, at politikerne tager æren fra et erhverv, der er mere og mere i krise på grund af netop politik. Dét er mobning.

Svin_taetpakket_0.jpg

Livet er blevet for surt for de danske landmænd. Der er for mange forhindringer, og der er ved brede sig en modløshed, siger Søren Christensen, formand for Vestjysk Landboforening. Han er nu ude med en skarp kritik af landets politikere.

- Læsset er ved at tippe, vi orker ikke mere. Det er dét, jeg hører derude. Landmændene har fået alt for store læs at trække, siger Søren Christensen, der i sit årlige nytårsskrald for første gang i over otte år er trist i mælet.

Frygter fremtiden

Han er begyndt at frygte fremtiden for dansk landbrug.

Årsagen er de endeløse udsigter til endnu flere afgifter, hårdere restriktioner og yderligere krav. De er ved at tage modet fra bønderne, siger han.

- I de senere år har erhvervet oplevet alt for mange hovsaløsninger. Alligevel bryster politikerne sig ude som hjemme af, at vi producerer verdens bedste fødevarer.

Efterlyser handling

Men dén går ikke. Landboformanden kritiserer nemlig, at landets politikere på ingen måde bidrager til successen. Snarere tværtimod. Han efterlyser handling fra for snak. For det er et svækket erhverv, der beder om hjælp til at blive ved at leve op til de fine ord.

- Vi mangler et politisk klart signal om, hvorvidt der er vilje bag ordene. Ønsker Danmark et landbrug, der producerer kvalitetsfødevarer, eller vil man knække os og importere det hele fra Polen, spørger landboformanden.