Landbobank tiltalt for kurs-fusk

Ringkjøbing Landbobank er anklaget i sag om kursmanipulation, hvor en kunde fik tyvedoblet sine værdier.

281011_Ringkjoebing_Landbobank.jpg

Bagmandspolitiet har rejst tiltale mod Ringkjøbing Landbobank, en mellemleder i banken og en kunde i sag om kursmanipulation for 13 millioner kroner.

- Det er vigtigt for det danske samfund, at alle kan stole på kursen som udtryk for værdien af et værdipapir, siger konstitueret statsadvokat Henrik Helmer Steen, der er chef hos bagmandspolitiet.

- Vi betragter derfor straffesagen som en prøvesag af stor betydning for afgrænsningen af, hvornår en bank kan blive straffet for at samarbejde med en kunde om kursmanipulation, siger Henrik Helmer Steen.

Sagen drejer sig om transaktioner, der blev foretaget på den sidste bankdag i 2011. Ifølge bagmandspolitiet fik transaktionerne kursen på en virksomhedsobligation til at stige kunstigt. Kunden profiterede ved stigningen, da hans værdier efter bagmandspolitiets opfattelse blev mere end tyve gange mere værd og nåede et beløb på 13 millioner kroner.

Ser alvorligt på sagen

Ringkjøbing Landbobank oplyser i en fondsbørsmeddelelse, at hverken banken eller den mellemleder i banken, som er blevet tiltalt, har haft direkte eller indirekte økonomisk interesse i handlen.

- Vi har fra første færd samarbejdet fuldt og helt med myndighederne om at klarlægge omstændighederne omkring den pågældende fondshandel, lyder det fra administrerende direktør John Fisker og vicedirektør Jørn Nielsen i fondsbørsmeddelelsen.

- Vi tager sagen alvorligt, men det er vores vurdering, at ingen i banken har medvirket til kursmanipulationen, siger bankbosserne.

Bagmandspolitiet oplyser, at banken og bankens medarbejder også er tiltalt for ikke have underrettet Finanstilsynet i forbindelse med transaktionen. /ritzau/

Eksternt link - læs bankens fondbørsmeddelelse om sagen