Landbetjenten - en uddøende race i Midt- og Vestjylland

Tre nærpolitistationer og fem landbetjente lukker fra 1. oktober. Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

- Det er vi rigtig kede af. Vi har haft et rigtig godt samarbejde med SSP og andet, siger Mads Jakobsen, borgmester i Struer Kommune (V), om udsigten til at miste Struers nærpoliti.
- Det er vi rigtig kede af. Vi har haft et rigtig godt samarbejde med SSP og andet, siger Mads Jakobsen, borgmester i Struer Kommune (V), om udsigten til at miste Struers nærpoliti.
Foto: Mogens Lyngsø, TV MIDTVEST

Alle politiskilte pilles ned i de små byer - bortset fra Nørre Snede. Og i de lidt større byer mister Struer, Brande og Bjerringbro ordensmagten.

Nu ærgrer borgmestre i de ramte kommuner sig over, at trygheden forsvinder.

- Det er vi rigtig kede af. Vi har haft et rigtig godt samarbejde med SSP og andet, siger Mads Jakobsen, borgmester i Struer Kommune (V).

Men der er ifølge politidirektøren ikke lige så hårdt brug for det nære politi, når de kriminelle har skiftet koben ud med computermus. 

2:02
Tre nærpolitistationer og fem landbetjente lukker fra 1. oktober. Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi

- De der halvdumme lokale tyveknægte har vi stort set ikke nogle tilbage af længere. Det er mere internationalt. Det er cybercrime, det er IT, det er datakriminalitet. Alt er mere kompliceret, og derfor skal vi også have samlet flere faglige kompetencer, fortæller politidirektør for Midt- og Vestjyllands Politi, Jens Kaasgaard.

Også Brande mister sit nærpoliti.

- Det er træls, og det er træls for trygheden i Brande, siger Ikast-Brandes borgmester Carsten Kissmeyer (V).

Mens de lokale betjente forsvinder, samler politiet kræfterne blandt andet i et nyt særlovscenter i Viborg, der skal kunne håndtere særligt komplicerede sager.

Nykøbing, Lemvig, Ikast og Skjern får lov at beholde nærpolitiet.

Ændringerne træder i kraft den første oktober.