Lærerformand: Det tyder på et ja til forlig

Formanden for de vestjyske lærere, Torben Voss, vurderer, at lærerne kommer til at stemme ja til det forlig, der blev indgået ved overenskomstforhandlingerne.

Ifølge formand for de vestjyske lærere, Torben Voss, tyder det på, at lærerne stemmer ja.
Ifølge formand for de vestjyske lærere, Torben Voss, tyder det på, at lærerne stemmer ja.
Foto: Kristian Andersen, TV MIDTVEST

Fra den 25. maj til den 3. juni skal lærerne stemme om det forlig, som Lærernes Centralorganisation og Kommunernes Landsforening indgik ved overenskomstforhandlingerne. Ifølge en rundspørge, som Politiken har lavet, tyder det på et ja. Og det kan formand for de vestjyske lærere, Torben Voss, nikke genkendende til. 

- Min fornemmelse er, at folk siger ja. Men det er ikke sådan et ja, hvor vi springer rundt med armene over hovedet og synes, at det er sjovt, det hele. Det er et forholdsvist lunkent ja, siger han.

Lærerne havde godt nok håbet på at få en arbejdstidsaftale med kommunerne, men selvom de ikke får det, ender det formentligt alligevel med et ja.

- Det var de ikke i stand til at levere. Så derfor er den her kommission så den næstbedste løsning set fra min side. Jeg anbefaler også et ja, siger formanden.

Og den helt overvejende årsag, til at det formentlig ender sådan, skal findes i bitter erfaring:

- Jeg tror også, at udsigten til konflikt spiller ind. Specielt fordi vi kommer til at stå temmelig alene nu her. For jeg forestiller mig ikke, at nogle af de andre fagforeninger stemmer nej. Hvis vi stemmer nej, så står vi ude på barrikaderne. Det har vi oplevet i 2013, og jeg har snakket med mange medlemmer, der siger, at det vil de ikke igen, siger Torben Voss.