Lærere kan ikke udføre arbejdet godt nok

Det er umuligt at være lærer til UG med den nye skolereform. Det er konklusionen af en undersøgelse i Viborg Lærerkreds.

Viborg Lærekreds har spurgt 500 lærere, om de synes, de kan udføre deres arbejde tilfredsstillende, og svarene er alarmerende.

Kun 5 procent af de adspurgte svarer, at det kan de godt, mens halvdelen svarer, at "det slet ikke kan lade sig gøre at levere et kvalificeret og tilfredsstillende arbejde".

- Man skal i hvert fald være omstillingsparat, og man føler sig presset. Godt nok er det rart, at vi har fri, når vi kommer hjem fra arbejde, men alligevel er man så ikke fri for den lidt dårlige samvittighed, fordi man ved, man kunne have gjort det bedre, siger Mette Soelberg, lærer på Vestervang Skole i Viborg.

I Viborg Lærerkreds er telefonen nærmest rødglødende.

- Jeg har aldrig set noget lignende. Jeg kan ikke mindes, jeg nogensinde har haft så travlt med sygesamtaler og folk, der ringer ind og er frustrerede, siger Poul Erik Pedersen, konsulent i Viborg Lærerkreds, der i tyve år har taget telefonen, når medlemmerne ringer ind og er pressede.

Se mere i indslaget i vores udsendelse kl. 19.30:

Det er umuligt at være lærer til UG med den nye skolereform, sådan siger lærerene i Viborg.