Lærer afpresset efter sex med elever

Kvindelig lærer fra Skive-egnen erkender sex med to 16-årige, som bagefter afpressede hende for ikke at fortælle om forholdet.

Retten i Viborg Doer.jpg

Midt- og Vestjyllands Politi sigter en 27-årig kvindelig lærer for at have dyrket sex med to drenge på 15 og 16 år på en nordjysk ungdomsskole.

Anklager Jens Severinsen bekræfter over for TV/MIDT-VEST, at kvinden er sigtet for i flere tilfælde at dyrke sex med drengene. Hun er sigtet for at overtræde straffelovens paragraf 223, der handler om sex med elever under 18 år, og der er lagt op til, at sagen skal for retten som en tilståelsessag, da hun erkender sig skyldig.

Jens Severinsen ønsker ikke at oplyse nærmere om kvindens identitet, men ifølge dagbladet BT bor hun på Skive-egnen.

Forholdene fandt ifølge anklageren sted på skolens område over en periode på en eller to måneder sidste år.

Drengene fik en bøde for afpresning

De to drenge er i øvrigt selv kommet i konflikt med loven, idet de har erkendt, at de afpressede læreren og krævede penge for ikke at fortælle om forholdet.

Jens Severinsen oplyser, at drengene hver har fået en bøde på 1500 kroner, ligesom de skal betale 3000 kroner tilbage til læreren.

Sagen mod den 27-årige er endnu ikke berammet, da man venter på en undersøgelse af hendes personlige forhold.

Overtrædelser af denne type sager straffes typisk med fængsel i to til fire måneder, men i enkelte tilfælde kan retten også vælge at dømme til skyldige til en sexologisk behandling.

Fakta - det står der i paragraf 223:

Den, som har samleje med en person under 18 år, der er den skyldiges adoptivbarn, stedbarn eller plejebarn eller er betroet den pågældende til undervisning eller opdragelse, straffes med fængsel indtil fire år.