Længere rejsetid til København

Rejsetiden mellem København og Karup er blevet forlænget. Sådan lyder meldingerne fra flere passagerer, efter Københavns Lufthavn har lukket sin indenrigsterminal.

19Lufthavnvent.jpg

- Nogle gange er der kø helt fra trappen og hen til hjørnet.

Sådan fortæller Susanne Høgh Nielsen, som er en af dem, der har oplevet forlænget rejsetid fra Karup Lufthavn.

- Jeg bruger mere tid. Både når jeg skal derover, og når jeg skal hjem igen, uddyber hun.

Hun er afregningschef hos HMN Naturgas - en virksomhed med afdelinger i både Søborg og Viborg. Derfor tager hun turen mellem Kastrup og Karup flere gange om ugen. Men efter Københavns Lufthavn d. 1. april lukkede indenrigsterminalen Terminal 1, skal passagererne nu dele kø med mellem 25.000 og 30.000 udenrigsrejsende.

- Det er simpelthen et ønske fra flyselskabernes side, for det har været en fordel særligt for de store indenrigsselskaber SAS og Norwegian at få sammenlagt deres trafik i terminal 2 og 3 - det er simpelthen et spørgsmål om, at de ikke skal bemande to steder i lufthavnen, siger pressechef i Københavns Lufthavne Søren Hedegaard.

Sikkerhedskontrol trækker ud

Ifølge Susanne Høgh Nielsen betyder ændringen, at hun nu ofte skal gå længere mellem terminalerne i København. Særligt sikkerhedskontrollen tager længere tid end tidligere.

- Jeg kan bruge mellem et kvarter og en halv time hver vej på sikkerhedskontrollen, så det vil sige en halv til en hel time om dagen ekstra på rejsetid, og den tid kunne jeg jo lige så godt bruge på mit arbejde eller på kunderne, siger hun.

I Karup er lufthavnschefen også utilfreds med lukningen af terminalen.

- Det værste er jo, at folk, der er vant til at rejse og have en hurtig og effektiv rejse til provinsen, skal vente i lang tid, siger lufthavnschef Erik Jakobsen.

Han mener, lukningen af indenrigsterminalen er ødelæggende for Karup Lufthavn.

- Det betyder en masse, for tid er penge, og de tager flyet for at spare tid. Det er jo ikke meningen, at man skal stå i kø i sikkerhedskontrollen den halve tid af flyvetiden til Karup, siger han.

Minister vil undersøge

Københavns Lufthavn påpeger, at sammenlægningen af indenrigs- og udenrigsterminalerne er en fordel for mange passagerer - men de vil alligevel se på problemet.

- Vi er nødt til at få gjort noget ved det her. Det kan godt tage længere tid at komme igennem security, så det er noget, vi skal arbejde på i den kommende tid, siger pressechef Søren Hedegaard.

Transportminister Magnus Heuniche har nu bedt Trafikstyrelsen om at undersøge, hvad lukningen af terminalen har betydet for ventetiden i lufthavnen. Københavns Lufthavn har hvert år halvanden million danske indenrigsrejsende.

2:33
Efter Københavns Lufthavn lukkede indenrigsterminalen melder flere passagerer nu om forlænget rejsetid til og fra Karup.