Læger legede med Lego

Læger og sygeplejersker legede i dag med Lego på sygehuset i Viborg. Skal forberede flytning til nye lokaler.

Læger og sygeplejersker legede i dag med Lego for at blive klogere inden flytning til nye lokaler
Læger og sygeplejersker legede i dag med Lego for at blive klogere inden flytning til nye lokaler
Foto: Frederik Helms, TV MIDTVEST

Til daglig styrer de patienter på operationsstuer og sengeafsnit. Men i dag stod den på leg med Lego i 2 timer for en gruppe læger og sygeplejersker på sygehuset i Viborg.

- Det handler om at forberede os så godt som muligt. Så når vi flytter ind i det nye og skal løse opgaverne, og patienterne kommer, så ved vi, hvordan vi skal løse opgaverne på bedst mulig måde for patienternes skyld, siger oversygeplejerske Leni Abrahamsen, Regionshospitalet Viborg

Sygehuset får nye lokaler inden længe, og så skal der helst være styr på, hvordan patienterne skal bevæge sig rundt i de nye bygninger. Derfor bruger de Legofigurer til at få overblik over byggeriet.

- Det handler om at definere blindgyderne. Fordi, det er faktisk dem, vi skal være rigtigt gode til at finde, sådan at det ikke kommer til at foregå i den virkelige verden, at vi har alt for mange blindgyder, fortæller afdelingssygeplejerske Ann Bruun Herling fra Regionshospitalet Viborg.

Det er første gang Legofigurerne er i brug på sygehuset i Viborg, men de har tidligere været brugt med succes andre steder i landet.

- Der er forskning og masser af undersøgelser der har vist, at det rent faktisk gør en forskel, siger Leni Abrahamsen.

De nye lokaler på sygehuset bliver taget i brug senere på efteråret. 

Og så skal de små Legomænd også i sving igen, inden lægerne og sygeplejerskerne begynder at arbejde i Gødstrup.