Læger i oprør

En håndfuld speciallæger er blevet fyret i Herning. Lægerne frygter for kvaliteten af patienternes behanling fremover. Nu vil de have regionspolitikerne til at ændre hospitalets beslutning.

141210FinnEldon.jpg

Seks ortopædkirurger ved Hospitalsenheden Vest er fyret. Nu frygter et samlet lægeråd, at patienternes behandling bliver forringet.Fem af de fyrede ortopædkirurger sidder i Herning, og tre af dem er specialister i at modtage traume-patienter - altså akutte, svært tilskadekomne patienter fra blandt andet trafikulykker. Lægerådet for Hospitalsenheden Vest har tirsdag skrevet et brev til regionspolitikerne, hvor de beder dem ændre hospitalets beslutning om at fyre speciallægerne.

- Vi er bekymrede for, at det, at man har afskediget nogle af vores bedste læger til traume-modtagelse, vil forringe kvaliteten af patientbehandlingen og modtagelsen af de svært tilskadekomne, siger overlæge Jesper Nørgaard Bech, der er formand for lægerådet ved Hospitalsenheden Vest.

Se indslag om problematikken her:

Lægeråd: Luk sengepladser i Ringkøbing

Lægerådet ved Hospitalsenheden Vest har i deres brev til regionsrådet også skrevet, at hvis man skal spare penge, skulle man måske overveje at lukke den medicinske afdeling på Ringkøbing Sygehus: