Læger advarer mod ny praksis

Lægerne i Region Midtjylland advarer mod en ny praksis, hvor de oftere sendes ud med akutbilerne. Det går ud over patienterne på hospitalerne.

220212akut.jpg

Når en akutbil bliver sendt ud i Midt- og Vestjylland, bliver der ofte sendt en læge med i bilen.

Det er ny praksis fra alarmcentralerne siden 1. februar, som gør at lægerne bliver sendt ud med akutbilerne tre gange så ofte.

Men den model advarer lægerne imod.

 - Vi har et ressourcespild på det. Jeg synes, at vi kører i kortege-kørsel ud til forholdsvis banale sygdomstilfælde, siger Christian Husted, der er akutbilslæge ved Regionshospitalet i Herning og fortsætter:

 - Konsekvensen er, at vi bliver nødt til at forlade patienter på sygehuset for at køre ud til relativt banale sygdomstilfælde, Christian Husted.

Ny praksis

Forklaringen er, at regionens vagtcentral nu følger Dansk Index for Akuthjælp. En manual der fortæller, hvornår der skal læger med ud.

 - Grunden til, at vi kører mere med læger, er, at i livstruende situationer, mener vi, at læger er langt bedre end sygeplejesker, siger sundhedsdirektøren i Region Midtjylland, Ole Thomsen.

 

2:03
De vestjyske akutbil-læger slår nu alarm. De spilder deres tid på landevejen i stedet for at behandle patienter på sygehuset