Borgere skal finde ny læge: Lægepraksis har for travlt og smider 1000 patienter på gaden

Tinghuslægerne i Skjern har valgt at aflevere et ydernummer til Region Midtjylland. En konstant tilgang af nye patienter gør, at de ikke længere kan følge med.

laege_skjern.jpg
Foto: Jesper Hejlskov Thomsen, TV MIDTVEST

For travlt. 

Så kort kan hverdagen hos Tinghuslægerne i Skjern beskrives. I en årrække har lægehusets tre læger arbejdet for fire, da huset har haft fire ydernumre hos Region Midtjylland. Det skriver Dagbladet Ringkøbing Skjern

I en løbende dialog har Tinghuslægerne forsøgt at få Region Midtjylland til at stoppe for anvisningen af patienter til lægehuset. Det er dog ikke sket. I stedet er cirka 100 nye patienter hvert år kommet til. Derfor trækker man nu en streg i sandet. 

Derfor har Tinghuslægerne besluttet, at aflevere et af de fire ydernumre man har tilbage til Region Midtjylland. 

- Med den patientandel, vi har, kan vi ikke tilbyde den service, vi gerne vil, siger læge Susanne Krogsgaard til Dagbladet Ringkøbing Skjern.

Et eksempel på udfordringerne ved for mange patienter er, at ventetiden i telefonkøen bliver meget lang. Lægehuset har i forvejen ansat tre sygeplejersker og en laborant, men det er læger, der er brug for. 

Frygter faglighed

Hvis ikke man nu sagde stop, så ville det på sigt få konsekvenser for den daglige kvalitet der leveres til patienterne. 

- Vi er kede af det, men for at behandle dem, vi har, bedre, er der ingen anden udvej. Vi kan ikke byde patienterne det, forklarer Susanne Krogsgaard til Dagbladet Ringkøbing Skjern.

Hun og de to øvrige læger arbejder aktuelt i en verden, hvor alle arbejdsuger langt overstiger normalen på 37 timer. 

Lægehusets 5800 patienter vil i nærmeste fremtid modtage et brev. Her vil de få besked på, at de skal tilmelde sig lægen på ny efter et først-til-mølle-princip. Dem der ikke er hurtige nok vil stå uden læge. Hvad de så skal gøre, det vides endnu ikke. 

TV MIDTVEST arbejder netop nu på at få en reaktion fra Region Midtjylland. 

0:55
Hør læge Susanne Krogsgaard forklare, hvorfor man afleverer et ydernummer til Region Midtjylland.