Lægehelikopter flytter til Skive

Regeringen og Enhedslisten har besluttet at flytte helikopteren til Skive - og sagde dermed nej til Aars.

Laegehelikopter_landet.jpg

Der skal stadig være en akutlægehelikopter i Midt- og Vestjylland - men i fremtiden skal den placeres i Skive i stedet for Karup.

Sådan blev resultatet, da regeringen og Enhedslisten torsdag aften lavede en ny akutaftale i forbindelse med finanslovsforhandlingerne.

Med aftalen bliver ordningen med akutlægehelikoptere gjort permanent, og fremover skal landet dækkes af tre helikoptere. Ud over Skive vil der være helikoptere i Billund og Ringsted.

Bent Hansen: Skive en god base

I Region Nordjylland havde man håbet, at den ene af helikopterne blev placeret i Aars - i stedet for i Skive. Men Skive er det rigtige valg, for det sikrer den bedste dækning af yderområderne, mener formanden for Region Midtjylland, Bent Hansen (A).

- Skive bliver en god base. Placeringen giver god rækkevidde for akutlægehelikopteren. Fremover kan den nå lidt hurtigere frem til nødstedte i Nordjylland, end den kan i dag. Og i en mindre lufthavn som Skive får helikopteren frie forhold og skal ikke tage det hensyn til sikkerhed og den øvrige trafik, som er nødvendigt i en større lufthavn, siger han. 

- Det rigtige valg: Interview med regionsrådsformand Bent Hansen:

1:18
Bent Hansen om placering af laegehelikopter