Ladcykler bliver mere populære: Kan erstatte bil nummer to

I stedet for at købe bil nummer to, vælger flere at købe en ladcykel for at spare penge.

Ofte vælger familier at have to biler for at være sikre på, at de to forældre begge kan nå på arbejde, og inden da kan få afleveret deres børn. Men et stigende antal forældre vælger at købe en ladcykel i stedet for den anden bil. 

Blandt andet har en studerende mor fra Holstebro en ladcykel med elmotor, så kun kan aflevere sine to små børn i hver deres institution, inden hun skal møde. 

Da hun var færdig med sin barsel, så overvejede hende og hendes mand at købe en bil, men valgte i stedet ladcyklen. 

- Vi var så tæt på at købe en bil, men vi fandt ud af, at cyklen kostede det samme, som den brugte bil, vi havde kig på, men bilen koster penge bare at have stående. Det gør cyklen ikke, siger Maja Krarup Lourence. 

 

Salget stiger stødt

Hos WINTHER i Them begyndte man at producere ladcykler tilbage i 2005, og her har man kunnet mærke den stigende interesse for ladcyklerne. 

- Vi har haft 15% vækst om året på salget af ladcykler i de sidste tre år, så det er klart, at vi ser, at der er et potentiale, og det er et marked, der er i vækst, siger Mette Winther fra WINTHER Cykler. 

Hos Danske Cykelhandlere holder de styr på salget af cykler, men ikke ladcykler specifikt. Mange ladcykler har dog elmotor, og antallet af elcykler er steget fra 7.217 i 2012 til 30.005 cykler i 2016. 

Den studerende mor har også elmotor på sin ladcykel, og den bruger hun flittigt. 

- Jeg slår altid strøm til. Det er jo min bil nummer to, siger Maja Krarup Lourence.