Kristendemokrat efter DR og TV 2’s afvisning: - Lad os nu se

DR og TV 2 vil ikke lade Kristian Andersen være stedfortræder for Kristendemokraternes partiformand under partilederrunder i TV, men hovedpersonen selv mener ikke, det stopper her.

0:58
Her kan du høre Kristian Andersen forholde sig til DR og TV 2's afvisning.
Foto: Marc Killigren Akselsen

Det kommer bag på kristendemokraten Kristian Andersen, at DR og TV 2 ikke vil lade ham deltage i en af de afsluttende partilederrunder i TV i stedet for partileder Stig Grenov.

Men det betyder ikke nødvendigvis, at det stopper her, påpeger han.

- Lad os nu se. Det kunne da godt være, der var nogle fortilfælde på, at der rent faktisk er nogen, som har deltaget i en afslutningsdebat uden at være partiformand.

- Det er der i hvert fald nogen, som prøver at undersøge, siger Kristian Andersen med henvisning til sit bagland.

Lav reglen om

Ifølge DR og TV 2 er partilederrunderne forbeholdt partilederne. En regel, de to TV-stationer står fast på. 

Men det vil den vestjyske stemmesluger, der i forbindelse med folketingsvalget i 2015 fik 3.860 personlige stemmer, have lavet om.

- Det er klart, regler er regler. Men det her er jo ikke noget, der forfordeler nogen.

- Jeg har svært ved at forstå reglen. Og hvis det bare er en regel for reglens skyld, så lad os få den væk.

En strategisk manøvre

Kristian Andersen slår samtidig fast, at manøvren og idéen om, at han skulle deltage i TV-debatterne i stedet for Stig Grenov, udelukkende har strategisk karakter, og altså ikke har noget at gøre med, at han går efter formandsposten i partiet.

- Det har slet ikke været en del af vores overvejelser. Det handler ikke om, at vi vil droppe nogen (Stig Grenov, red.). Vi vil supplere. Vi er et hold, og vi vil rigtig gerne vise vores bredde.  

- Jeg vil bare gerne have KD i Folketinget.

I meningsmålingerne ligger Kristendemokraterne lige nu under spærregrænsen på to procent, og derfor går partiet helhjertet efter at skaffe sig et kredsmandat i Vestjylland for at komme i Folketinget.

Det anslås at kræve omkring 18.000 stemmer at opnå mandatet.

2:03