Kystnære vindmøller tæt på at være droppet

Regeringen vil droppe planerne om vindmølleparker tæt på kysten – blandt andet to steder langs vestkysten.

siemens_offshore1.jpg
Foto: www.siemens.com/press

Klokken 10.00 holder Erhvervs- og Vækstministeriet pressemøde, og TV2 erfarer, at regeringen her vil foreslå, at sløjfe en del af energiforliget og dermed droppe planerne om opstilling af kystnære vindmøller. Planen var ellers, at møllerne skulle stilles op i fem områder – blandt andet to steder langs den jyske vestkyst.

Regeringen vil afskaffe grønt tilskud

Ifølge TV2 kommer forslaget om at droppe de kystnære vindmøller, fordi regeringen vil afskaffe energiafgiften PSO, og de kystnære møller vil gøre den øvelse dyrere. PSO-afgiften er en offentlig serviceforpligtigelse og er en ekstra afgift på elregningen. Indtægterne fra afgiften bliver givet som et statsligt tilskud til danske producenter af vedvarende energi. Og det er altså dette tilskud, som regeringen vil afskaffe. Regeringen foreslår også, at man skærer en række grønne tilskudsordninger væk.

TV2 skriver på deres hjemmeside, at den del af planen, der handler om at droppe de kystnære vildmøller, vil spare staten for otte milliarder kroner frem mod 2035. Her i landsdelen har både Ringkøbing-Skjern, Lemvig, Holstebro og Thisted Kommuner kæmpet for at lægge kyst til vildmølleparkerne.