Kystnære vindmøller på stand by

Beslutningen om kystnære havvindmøller er atter udskudt

De kystnære havvindmøller skal bl.a. opføres ved Holmsland Klit
De kystnære havvindmøller skal bl.a. opføres ved Holmsland Klit

Beslutningen om placeringen af kystnære havvindmøller, blandt andet ved Holmland Klit, er atter blevet sat på stand by.

Det er partierne bag energiforliget fra 2012 der, ifølge Jyllands-Posten, har valgt at udskyde fristen for udbuddet om de kystnære havmøller. I samme forbindelse er et mølle-projekt ved Sejerø Bugt taget af bordet.

De kystnære havvindmølleparker har givet anledning til en storm af protester over hele landet. Også ved Holmsland Klit, hvor planerne om de kystnære havvindmøller kan ende i en langvarig erstatningssag, hvis projektet vel at mærke bliver til noget.

Formanden for Sammenslutningen af Sommerhusejere ved Holmsland Klit, Thue Amstrup-Jørgensen, siger at erstatningssagen vil blive rettet mod det firma, der skal opføre vindmøllerne.

- Vi har fået foretaget en juridisk vurdering, og forventer at rejse et gruppesøgsmål på mellem en halv og en hel millard i erstatning, siger Thue Amstrup-Jørgensen.

Formanden for sommerhusejerne er heller ikke overrasket over, at regeringen nu vælger at skubbe udbuddet.

- Regeringen og Folketinget har brug for at tænke sig rigtig godt om i denne sag. Det får de så lidt mere tid til nu, konkluderer Thue Amstrup Jørgensen.

Ifølge Jyllands-Posten er udbuddet i forbindelse med havvindmølleprojekterne skubbet til september. En periode som Energi-, forsynings- og klimaminister Chr. Lilleholt bl.a. vil bruge til at overbevise forligspartierne om alternativerne til de kystnære havvindmølleparker.