Kystdirektoratet fjerner drænrør ved Skodbjerge

I løbet af kort tid begynder Kystdirektoratet arbejdet med at rydde op efter et forsøg med drænrør ved kysten ved Hvide Sande. Dermed bliver der sat punktum efter flere års tovtrækkeri.

140113_draenroer_0.jpg

Der har været stor diskussion om hvor vidt drænrør kan afhjælpe Vesterhavets indhug i kysterne langs den jyske vestkyst. Men nu sætter Kystdirektoratet et endeligt punktum. Tilbage i 2004 fik Skagen Innovation Center lov til i et forsøg at nedgrave drænrør, for at se om de havde en kystbeskyttende effekt. Men siden har undersøgelser vist, at de ikke virker tilstrækkeligt. Derfor bliver der nu ryddet op.

 - Det her bliver enden på det. Vi har ventet siden 2008, og nu kan vi endelig lukke det helt ned, fortæller kommunikationschef hos Kystdirektoratet, Ole Navntoft.

Anket afgørelser

Forsøget med drænrørene startede i 2005 og tre år frem. En 11 kilometer lang strækning syd for Hvide Sande ud for Skodbjerge blev valgt til forsøget. Men i 2008 kom dommen fra uvildige eksperter, der fastslog, at systemet fra Skagen Innovation Center ikke hjalp nok imod kystbeskyttelsen. Siden har direktøren for Skagen Innovation Center, Poul Jakobsen, anket afgørelsen, men nu kan Kystdirektoratet begynde arbejdet med at grave de tilbageværende rør op. Herefter vil de blive overdraget til Skagen Innovation Center.