Kystcenter Thyborøn skal være med til at reducere drukneulykker

Kystcenter Thyborøn skal formidle viden om badesikkerhed og være med til at nedbringe antallet af drunkeulykker.

151110_Kystcenter.jpg

Fonden bag kystcenteret i Thyborøn har torsdag fået en halv million kroner fra TrygFonden. Pengene skal gå til et nyt projekt, der skal formidle viden om badesikkerhed. Dermed håber man, at antallet af drukneulykker kan reduceres.

Kystcenteret har planer om at bruge de 500.000 kroner på en ny kuppel-formet biograf, der med 3D-effekter og billeder på alle sider giver gæsterne oplevelsen af selv at være under vand. Samtidig med billederne vil livreddere i højtalerne forklare, hvordan man skal agere i situationen, der udspiller sig rundt om biografgængerne.

- Med donationen har vi planer om at ombygge vores biograf, så vi kan lade vores gæster opleve farlige situationer i vandet, uden at de bliver hverken våde eller udsættes for risici. Ideen er ikke færdigudviklet endnu, men vi er i fuld gang og glæder os til at komme rigtigt i gang, fortæller Karen Marie Pedersen, der er leder af Kystcenter Thyborøn i en pressemeddelelse.

Donationen er et led i TrygFondens samlede arbejde med at nedbringe antallet af drukneulykker i hele Danmark.

- I TrygFonden arbejder vi for at skabe respekt for vand og øge sikkerheden, hvor mennesker og vand mødes. Det er i fuld overensstemmelse med, hvad Kystcentret Thyborøn hver dag yder en stor indsats for, og vi er glade for at kunne bidrage til arbejdet, siger TrygFondens repræsentant for det regionale råd i Region Midtjylland, Ole Bjerg.