Kylling og Co. går til kamp mod madspild

Hos restaurantkæden Kylling & Co kan man frem over hente kylling, salat og sandwich, som ellers var røget i skraldespanden.

Foto: Kylling & Co.

Hvert år smider danskerne 700 tons mad ud. Restaurantkæden Kylling & Co har ofte været nødt til at fylde skraldespandene med mad, som ikke var blevet langet over disken kort inden lukketid. Men nu går restaurantkæden ind i kampen mod madspild.

I samarbejde med appen RedMaden kan kunder fremover få beskeder, når der er mad til overs i restauranterne. Det kan så hentes kort inden lukketid til lave priser.

- Vi ligger ofte inde med en masse lækker mad, der ikke fejler det mindste, men som vi ikke kan sælge dagen efter. Derfor mener vi, at det er en ren win-win-situation for os at bruge RedMadens glimrende platform. Vi tjener en lille smule på at sælge maden, og samtidig er vi med til at støtte så vigtig en sag som bekæmpelse af madspild. Som restaurantkæde har vi både et etisk ansvar og et økonomisk incitament i forhold til at mindske madspild, siger medejer Claus Jensen i en pressemeddelelse.

Succes i Herning

Kylling & Co. har allerede testet konceptet i deres butik i Herning. Siden februar har herningenserne haft mulighed for at købe billigt overskudsmad fra restauranten. Det har været en stor succes, som man nu håber at gentage i kædens øvrige restauranter.

- Hos Kylling & Co ønsker vi at være et sundere alternativ til den traditionelle fastfood, og det lader til at være et hit med både sundt og billig mad. Vi har derfor store forventninger til, at succesen gentager sig, når vi den 15. august kan tilbyde vores mad til overkommelige priser i alle vores restauranter, siger Claus Jensen.

RedMaden samarbejder med restauranter over hele landet, og det er i dag muligt at afhente billig mad hos alt lige fra slagterier og bagerier til sushirestauranter og steakhouses. 

Kylling & Co's hovedkontor ligger i Ikast. De har 10 butikker i det midt- og vestjyske.